سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری
بهترین و سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری چیست؟ روش ها بسیار متفاوت است و هر فرد با توجه به شرایط خود می تواند یک روش را برای پیشگیری از بارداری انتخاب کند.
این روشها موقت و دائم هستند، در این مقاله به تفصیل در مورد سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری صحبت شده است.
امروزه به دلیل برخی از مشکلات افراد زیادی هستند که به دنبال سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری می باشند.اما واقعا بهترین و سریع ترین روشهای پیشگیری از بارداری چه روش هایی می باشد؟آیا دارای عوارض هستند؟
وقتی به پیشگیری از بارداری فکر می کنید، اولین چیزی که به ذهنتان می رسد چیست؟طبیعتا همه افراد در هر کاری انتظار دارند به سرعت جواب بگیرند.پیشگیری از بارداری هم از این قاعده مستثنا نیست.
سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری به صورت موقت
سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری، همانطور که از نام آن مشخص است موقت بوده و تاثیر دائمی ندارد.در ادامه به چند مورد از مهمترین و سریع ترین روشهای پیشگیری از بارداری که عبارتند از: مصرف قرص، تزریق آمپول، استفاده از حلقههای واژینال، کاندوم و… می پردازیم.
- مصرف قرص، در این روش قرصها باید به صورت روزانه مصرف شوند.این قرص ها یکی از سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری محسوب می شود.
- اگر دنبال یکی از معقول ترین و سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری هستید حتما از کاندوم استفاده کنید.
- تزریق آمپول دپوپرورا،یکی از سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری می باشد.این آمپول باید هر هر ۳ ماه یکبار تزریق شود.
- استفاده از حلقه های واژینال، این حلقه ها توسط خود بیمار داخل بدن جاگیری می شود و بعد از گذشت ۳ هفته از جاگیری باید از بدن خارج شوند. مدت زمان بین خارج کردن و جاگیری مجدد این حلقه ها در بدن نباید بیشتر از یک هفته به طول بی انجامد در غیر اینصورت اثرگذاری آن در پیشگیری از بارداری کاهش می یابد.
- استفاده از پچ، یکی دیگر از سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری می باشد.پچ ها چسب های کوچکی هستند که می توانند در هر ناحیه از بدن قرار بگیرند. اثراستفاده از بچ ها دقیقا مثل مصرف قرص است اما به دلیل آزادشدن مواد داخل خون اثرپذیری این چسبها بعد از گذشته یک هفته از بین خواهد رفت و باید چسب های جدیدی را جایگزین آنها کرد.
میزان پاسخ دهی این روش ها به فرد مصرف کننده و تداوم وی در انجام روش های ذکر شده بازمی گردد در صورت عدم مصرف بموقع و درست درصد بارداری در افراد افزایش خواهد داشت. بیش از ۹۰% حاملگی های ناخواسته ای که فرد در حال مصرف قرص به آن دچار شده است به دلیل عدم مصرف مداوم و مرتب قرص ها بوده است.
پیشنهاد می کنیم مقاله نشانه های بارداری را مطالعه فرمائید
سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری با پاسخ دهی بیشتر
برخلاف روش های موقت ذکر شده در بالا که در جهت سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری هستند، برخی از روش های دیگر، نتیجه آن به مصرف یا عدم مصرف فرد بازنمی گردد، این روش ها که توسط پزشک انجام می شود سبب به صفر رسیدن میزان حاملگی ناخواسته بین ۳ تا ۵ سال می شوند.
شانس شکست در این روش چیزی در حدود ۰.۱ درصد است که آن هم به نوع روش، سن بیمار، جثه و فاکتورهای دیگر مرتبط است. این روش به طور کلی کارایی بالاتری دارد اما می تواند گزینه خوبی برای افراد پرمشغله و فراموش کار در مورد مصرف قرص، پچ و یا سایر روش ها باشد.این روش در دسته بندی سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری قرار نمی گیرد.
- روش نکستونان: نکستونان یک روش پیشگیری از بارداری کاشتنی است که درآن قطعه ای کوچک در زیر پوست داخل بازو قرار می گیرد به گونه ای که اصلا با چشم قابل دیدن نیست و تنها با لمس از نزدیک می توان متوجه آن شد.این روش با بی حسی موضعی و طی ۳ الی ۴ دقیقه انجام می شود و به مدت ۳ سال قابل استفاده است. بعد از قرار دادن آن در زیر بازو یک چسب زخم روی آن قرار می گیرد که بعد از گذشت یک هفته می توان آن را برداشت.
- روش IUD: در این روش برای پیشگیری از بارداری دستگاهی به نام IUD داخل رحم کارگذاشته می شود. در گذشته از این روش تنها برای زنانی که یکبار زایمان طبیعی را تجربه کرده بودند استفاده می شد اما امروزه این دستگاه با تغییرات بسیاری از قبیل تغییرشکل، اندازه و .. همراه بوده است که موجب شده بتوان از آن برای زنانی که قبلا زایمان نداشته اند نیز استفاده کرد. مدت زمان کارکرد این روش پیشگیری از بارداری ۳ سال است.
پیشنهاد می کنیم مقاله:عوارض خود ارضايي بیش از حد در زنان چیست؟ را مطالعه فرمائید
قرصهای ضد بارداری اورژانسی
بارداری ناخواسته با جلوگیری طبیعی، یکی دیگر از سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری استفاده از قرص های اورژانسی ضد بارداری می باشد.در صورتی که رابطه محافظت نشده ای اتفاق بیفتد چه باید کرد؟ چگونه می توان از بارداری های ناخواسته در این شرایط جلوگیری کرد؟در صورت داشتن چنین رابطه ای لازم است پیش از ۷۲ ساعت برای پیشگیری از بارداری اقدام کنید هر چه زمان بین رابطه و اقدام برای جلوگیری از بارداری بیشتر شود اثر گذاری آن کمتر خواهد بود.
قرص HD: لازم است از این قرص به مدت دو روز در دو نوبه ی صبح و شب دو عدد مصرف شود، همچنین بهتر است بدانید نباید بیشتر از ۲ روز از این قرص ها استفاده کرد و بعد از استفاده باید پس از ۱۰ روز پریود شد در غیر اینصورت باید تست حاملگی داد.قرص ذکر شده یکی از پر مصرف ترین و سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری می باشد.
داروی پلن بی: در کشورهایی مثل آمریکا و اروپای قرصی وجود دارد که باید هر ۱۲ ساعت مصرف شود و منطقا بعد از گذشت ۳ الی ۵ روز از مصرف آن باید پریود شد.
استفاده از قرص های اورژانسی پیشگیری از بارداری تنها برای یک یا دو بار استفاده در سال مناسب است و هرگز نباید به روتین روزانه تبدیل شوند چرا که بر روی هورمون های بدن اثر منفی خواهد داشت. ممکن است افراد بعد از مصرف قرص های اورژانسی با سردرد، تهوع، سنگین سینه و… همراه شوند.
همانطور که گفته شد استفاده یک یا دو بار از این قرصها در سال هیچ اشکالی نخواهد داشت اما در صورت مصرف طولانی مدت بویژه برای افرادی با بیماری کبد، میگرن، لختگی خون و کلیوی توصیه نمی شود. از عوارض این قرص ها می توان به نفخ، سردرد، تهوع، سنگینی سینه اشاره کرد.
باتوجه به موارد ذکر شده استفاده یا عدم استفاده از این قرص ها برعهده خود فرد است می تواند بنابر شرایطی از این قرص ها استفاده کند.
پیشنهاد می کنیم مقاله استفاده از قرص های اورژانسی ضد بارداری را مطالعه فرمائید
بیشتر بخوانید:نکات مهم برای اولین رابطه زناشوئی
پیشگیری از بارداری با بستن لوله (وازکتومی- توبکتومی)
بستن لوله برای پیشگیری از بارداری در زن ها رایج تر از مردان است اما امروزه درصد مردانی که اقدام به بستن لوله می کنند نسبت به گذشته افزایش داشته است.بستن لوله در زنان در دو زمان قابل انجام است.این روش در دسته بندی سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری قرار نمیگیرد.
- بلافاصله بعد از زایمان و یا در حین زایمان، این روش بسیار سریع است و تاثیری بر مدت زمان بستری شدن فرد نخواهد داشت.
- مدتی پس از زایمان آخر، این عمل بسیار راحت و سرپایی بوده و طی ۲۰ دقیقه انجام می شود و نیازی به بستری شدن ندارد و فرد همان روز مرخص خواهد شد؛ همچنین درد مختصر ناشی از این عمل سرپایی بعد از گذشت چند روز کاملا رفع خواهد شد.
عمل پس از آخرین زایمان به دو صورت قابل اجرا است در روش اول از لاپاراسکوپی استفاده می شود و روش دوم با وجود محبوبیتی که در گذشته داشته به دلیل عوارضی مثل درد در ناحیه لگن کمتر انجام می پذیرد. این عمل از طریق واژینال انجام می شود به این صورت که لوله ای از جنس نیکل داخل رحم قرار می گیرد اما به دلیل عدم سازش بدن با این فلز با عوارض جانبی مثل دردلگن مواجه می شوند و امروزه کمتر از قبل از این روش استفاده می کنند.
آیا بستن لوله قبل از ۳۰ سالگی خطرناک است؟ در پاسخ باید گفت خیر این کار هیچ ضرری برای فرد ندارد به شرط اینکه بیمار کاملا آگاهانه اقدام به انجام چنین کاری کرده باشد البته بهتر است بدانید که شانس حاملگی بعد از بستن لوله کمتر از حالت عادی است.
پزشکان در گذشته از انجام این کار برای بیماران خود سرباز می زدند چرا که این امکان وجود داشت فرد تحت تاثیر دیگران اقدام به چنین تصمیمی گرفته باشد و یا بعد از ازدواج مجدد تصمیم به بچه دارشدن پیدا کند و یا به هر دلیل فرزند خود را از دست داده باشد.
بستن لوله ها برای کسانی که فرزند کافی دارند و تصمیم به بچه دارشدن ندارند، کسانی که امکان استفاده از روش های جلوگیری قابل بازگشت ندارند و یا با مصرف قرص بارداری دچار تهوع، لخته شدن خون و… می شوند مناسب است.
پیشنهاد می کنیم مقاله:بارداری ناخواسته در دوران شیردهی را مطالعه فرمائید
بستن لوله در آقایان (وازکتومی)
یکی دیگر از راه های جلوگیری از بارداری بستن لوله در آقایان است که به آن وازکتومی نیز گفته می شود. بستن لوله ها جز روش هایی مطمئن برای جلوگیری از بارداری است. بستن لوله چه در خانم ها و چه آقایان سرپایی بوده، دوره نقاهت کوتاهی داشته و با اندکی درد همراه است که با مصرف مسکن ها بعد از چند روز رفع می شود. بستن لوله ها در مردان اندکی آسان تر از زنان است و با عوارض کمتری همراه است.
همواره این نگرانی در آقایان وجود دارد که آیا بستن لوله بر روی صدا، موی صورت و بدن و یا میل جنسی اثر منفی دارد یا نه؟ باید گفت که بستن لوله های هیچ اثر منفی بر روی آقایان ندارد و عضوی که مسئول میل جنسی، موی صورت و بدن است بیضه ها است و در زمان انجام این کار تنها لولهای که از بیضهها خارج می شود و سلول های اسپرم را به مثانه می رساند را می بندند این موضوع در زنان نیز صدق می کند به این معنا که لوله هایی که تخمدان را به رحم وصل می کند بسته می شوند.
پس می توان با قطعیت گفت عوارضی مثل ریزش مو، کاهش قدرت مردانگی و میل جنسی اصلا در مردان بوجود نخواهد آمد و غیر ممکن است. این عمل جراحی توسط شکاف کوچکی روی کیسهی بیضه ها انجام می شود. امکان باروری بعد از این عمل کمتر از حالت عادی است و تقریبا ۵۰ الی ۶۰ درصد امکان باروری بعد از آن وجود دارد؛ همچنین هر چه زمان بسته شدن لوله ها در آقایان گذشته باشد احتمال باروری پایین تر خواهد بود.
در بالا به برخی دیگر از روش های پیشگیری از بارداری در خانم ها و همچنین آقاین پرداختیم.لازم به ذکر است این روش ها در دسته بندی سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری قرار نمی گیرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله بارداری پس از سقط جنین را مطالعه فرمائید
مشاوره با متخصص زنان و زایمان
همانطور که می دانید بارداری یکی مهم ترین مسائل می باشد.به همین دلیل زنان هموار باید در مورد مسائل مربوط به بارداری با یک متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشند.
سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری، یکی دیگر از مسائل حائز اهمیتی است که باید قبل از اقدام یا مصرف هر گونه قرص، دارو و… با یک پزشک زنان و زایمان مشورت کنید.
اگر شما هم در زمینه سریع ترین روش های پیشگیری از بارداری نیاز به کمک و یا مشاوره دارید می توانید از دکتر کیانا صادقی، متخصص زنان و زایمان کمک بگیرید…
پیشنهاد میکنیم مقاله:پیشگیری از بارداری ناخواسته را مطالعه فرمائید
(06) دیدگاه