پریود چیست؟ همه نکات کلیدی عادت ماهیانه و قاعدگی
پریود چیست؟ پریود یا عادت ماهانه چه تفاوتی دارند؟ چه نکاتی را باید در زمان پریود و یا قاعدگی رعایت کرد؟ اگر اطلاعات زیادی در این باره ندارید ما قصد داریم در این مقاله در مورد این مسئله به شدت مهم برای خانم ها صحبت کنیم.
پریود چیست؟
پریود، قاعدگی یا عادت ماهانه، اسامی مختلفی برای این موضوع می باشند.یعنی اگر جایی شنیدید شخصی از عادت ماهانه یا قاعدگی صحبت می کند منظورش همان پریود است.اما پریود چیست؟ و چگونه رخ می دهد؟
پریود بخشی از چرخه قاعدگی است و قاعدگی نتیجه بلوغ است.با شروع چرخه قاعدگی، سطح استروژن شما افزایش می یابد که این امر باعث کلفت یا ضخیم شدن پوشش داخلی رحم می شود.به طور کلی، زمانی که خون از پوشش داخلی رحم زنان جاری می شود اصطلاحا عمل پریود اتفاق افتاده است.در این عمل زنان به مدت چند روز خون ریزی واژینال را تجربه خواهند کرد.پریود یا عادت ماهانه همانطور که از اسمش مشخص می باشد به طور منظم در هر ماه، در زمان تقریبا مشخصی رخ می دهد.معمولا این اتفاق برای زنان باردار و شیرده رخ نمی دهد.
مدت خون ریزی در زنان، معمولا به طور طبیعی چیزی بین ۳ الی ۵ روز طول می کشد اما این عدد می تواند بین ۲ الی ۱۲ روز متغیر باشد.هر سیکل قاعدگی حدودا ۲۵ الی ۲۸ روز به طول می انجامد.در زبان انگلیسی پریود را دوره می نامند که از نظر مفهومی همان عادت ماهیانه می باشد.
طبق تحقیقات، زنان در این دوران چیزی بین ۲۵ الی ۶۰ میلی لیتر، که حدودا می شود ۶ تا ۱۰ قاشق چای خوری خون از دست می دهند که این عدد برای همه زنان یکسان نیست.در ادامه به جواب دقیق تری از سوال پریود چیست؟ می پردازیم.با ما همراه باشید…
پیشنهاد می کنیم مقاله دمنوش برای پریود شدن را مطالعه فرمائید
زمان شروع اولین پریود و یا عادت ماهانه
زمانی که یک دختر به سن بلوغ می رسد، به دلیل تعغیرات ساختاری داخلی و خارجی بدن مانند: رشد سینه ها، رشد موهای زائد در نواحی مختلف بدن، و همچنین ترشح هورمون ها به یکباره با موضوع جدیدی روبرو می شود: یعنی خونریزی از واژن.این اتفاق اولین پریود و یا قاعدگی او خواهد بود.زمانی که در بدن، لقاح شکل نگیرد، لایه محافظتی مقاومت خود را از دست می دهد و پریود یا همان عادت ماهانه شکل می گیرد.
اما اگر بخواهیم بگوئیم که از چه سنی پریود را تجربه خواهید کرد، میتوان گفت اولین پریود معمولا در ۱۲ سالگی رخ می دهد.ناگفته نماند در برخی از دختران با تاخیر و برخی دیگر کمی زودتر این دوران را تجربه خواهند که این مسئله به هیچ عنوان نگران کننده نیست.
علائم اولین پریود چیست؟
این یکی از سوالات پر تکرار این روزها است، علائم اولین پریود چیست؟
برای برخی از دختران اولین پریود یا اولین عادت ماهیانه بدون هیچگونه علائمی اتفاق خواهد افتاد اما برخی دیگر، با بعضی از علائمی که در زیر برایتان جمع آوری کردیم روبرو خواهند شد:
- احساس درد
- بروز نفخ
- احساس درد در ناحیه سینه ها
- کمر درد
- یبوست و اسهال
- احساس خستگی و بی حوصلگی
- تحریک پذیری
- میل شدید به پرخوری و شیرینیجات
پیشنهاد می کنیم مقاله:عوارض خود ارضايي بیش از حد در زنان چیست؟ را مطالعه فرمائید
نکته مهم: از آنجایی که نمی توان زمان دقیق رخ دادن پریود یا عادت ماهانه را حدس زد، بهتر است دختران همیشه وسائل بهداشتی مورد نظر را همراه خود داشته باشند
- نوار بهداشتی
- لباس زیر تمیز
- تامپون
- مسکن
شما می توانید از کاپ قاعدگی نیز به جای نوار بهداشتی استفاده کنید.این کاپ ساخته شده از سیلیکون، در داخل واژن زن قرار می گیرد و سعی در جمع آوری خون می کند، همچنین می توانید کاپ قاعدگی را پس از شستن مجددا استفاده کنید اما نوار بهداشتی یکبار مصرف است.
بیشتر بخوانید: با پریود نامنظم چگونه بفهمیم بارداری؟
اولین پریود چقدر طول می کشد؟
اولین پریود ممکن است ۲ یا ۳ روز طول بکشد اما در ابتدا نمی توان انتظار پریود منظم را داشت.در واقع چند ماه طول می کشد تا پریود و عادت ماهیانه به خود نظم بگیرد.
آیا دیگران از پریود ما با خبر می شوند؟
در واقع فردی که در دوران پریود و یا قاعدگی به سر می برد تفاوتی از نظر ظاهری با سایر افراد نخواهد داشت، اما لازم به ذکر است که اگر به موقع موارد بهداشتی مانند تعویض نوار بهداشتی را انجام ندهید امکان اینکه اطرافیان شما از این موضوع با خبر شوند بسیار زیاد است.
پیشنهاد می کنیم مقاله تغذیه در دوران بارداری را مطالعه فرمائید
فواید پریود چیست؟
فواید پریود چیست؟ عادت ماهیانه یک دوران طبیعی برای زنان و دختران می باشد.امروزه صحبت های زیادی درباره ایجاد تاخیر در پریود می شنویم.معمولا این روش با استفاده از برخی قرص ها قابل انجام می باشد اما هرگز یادتان نرود ایجاد اختلال در پریود می تواند مشکلاتی را برای چرخه قاعدگی شما بوجود آورد، پس در نتیجه توصیه ما به شما این هست که غیر از موارد ضروری اقدام به اختلال در زمان پریود خود نکنید.
فواید پریود چیست؟
پریود نشان دهنده قرار گرفتن بدن زن در چرخه طبیعی می باشد، این یعنی بدن زن به دور از هیچگونه بیماری خاصی در حال فعالیت می باشد.یکی دیگر از فواید پریود متعادل سازی کارکرد غده تیروئید است.
این فرایند به دلایل زیر برای سلامت زنان مفید است:
۱- نشانگر سلامت تخمدانها و رحم: تغییرات هورمونی که منجر به پریود میشود، نشان دهنده سلامت تخمدانها و رحم است. برای مثال، اگر پریود نامنظم یا بیش از حد شدید باشد، ممکن است مشکلی در تخمدانها یا رحم وجود داشته باشد که نیاز به بررسی دارد.
۲- حفظ سلامت کلی بدن: پریود شدن میتواند به حفظ سلامت کلی بدن کمک کند، به خصوص سلامت استخوانها. هورمونهایی که در طول دوره پریود ترشح میشوند، همچون استروژن، به حفظ سلامتی استخوانها کمک میکنند.
۳- پیشگیری از بیماریهای رحمی: پریود شدن میتواند به پیشگیری از بیماریهای رحمی کمک کند، مانند فیبروئیدهای رحمی و کیستهای تخمدان.
۴- کمک به شناسایی مشکلات سلامت جنسی: پریود شدن ممکن است به شناسایی مشکلات سلامت جنسی کمک کند، مانند سندرم تخمدان پلیکیستیک و عفونتهای تناسلی. به عنوان مثال، اگردوره پریود نامنظم باشد، ممکن است نشانگر وجود مشکلاتی در سیستم تناسلی باشد که نیاز به بررسی دارد.
۵- کمک به باروری: پریود شدن نشانهای از آمادگی برای بارداری است، زیرا به نشان دادن آنها کمک میکند که بدانند همه چیز در سیستم تناسلی آنها به درستی کار میکند. به علاوه، ممکن است برای زوجهایی که مشکل باروری دارند، پریود شدن کمک کند تا مشکلات آنها شناسایی و درمان شوند.
در کل، پریود شدن یک فرایند طبیعی و مهم برای سلامت زنان است که به حفظ سلامت کلی بدن و شناسایی مشکلات سلامت تناسلی کمک میکند. بهتر است در صورتی که با مشکلاتی همراه باشد، به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دنبال کنید.
بعضی از دیگر فواید پریود شدن عبارتند از:
- – کاهش خطر بیماریهای قلبی: مطالعات نشان دادهاند که زنانی که پریود منظم دارند، کمتر از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی رنج میبرند. این به خاطر آن است که هورمونهای تولید شده در طول دوره پریود، مانند استروژن، اثرات مثبتی بر روی سلامت قلب دارند.
- – کمک به کنترل استرس و افسردگی: برخی از زنان ممکن است در طول دوره پریود خود احساس استرس و افسردگی کنند. با این حال، پریود شدن میتواند به کنترل این احساسها کمک کند. هورمونهای تولید شده در طول دوره پریود، مانند سروتونین، ممکن است به کنترل وضعیت روحی و احساسی کمک کنند.
- – کاهش خطر سرطان رحم: پریود شدن باعث خروج بافتهای رحمی میشود و این میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم کمک کند.
- – کاهش درد شدید: پریود شدن ممکن است با درد شدید شکم و قاعدگی همراه باشد، اما این درد معمولاً بعد از چند روز بهبود مییابد. همچنین، مصرف برخی از داروهای ضد درد میتواند به کاهش درد کمک کند.
پیشنهاد میکنیم مقاله:تفاوت تنبلی تخمدان و کیست تخمدان چیست را مطالعه فرمائید
باورهای غلط در مورد پریود چیست؟
- نتیجه حمام رفتن در دوران پریود چیست؟
برخی بر این باورند که استحمام در دوران پریود بسیار خطرناک است.این باور صحیح نیست.امکان دارد با استحمام آب گرم خونریزی سرعت بیشتری بگیرد، پس لازمه حتما در تنظیم دمای استحمام خود دقت داشته باشید.
- عدم بارداری در دوران قاعدگی
خیلی از افراد تصور می کنند، در دوران قاعدگی با برقراری رابطه جنسی محافظت نشده به دلیل به سر بردن در دوران پریود، بارداری صورت نمی گیرد.این یک تصور اشتباه است.اگر در رابطه جنسی خود مراقبت های جلوگیری از بارداری را انجام ندهید، قاعدگی از بارداری شما جلوگیری نخواهد کرد.
- شنا کردن خطرناک است
در خصوص این مورد باید بگوئیم، اگر در دوران قاعدگی به سر می برید با شنا کردن مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد اما به شرطی که از کاپ قاعدگی استفاده کنید که پیشتر در مورد آن صحبت کردیم.
بیشتر بخوانید:خونریزی شدید قاعدگی
علت های نامنظم دوران پریود چیست؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم پریود در طول هر ما و تقریبا در یک باه زمانی مشخصی برای هر فرد رخ می دهد.اما قاعدگی نامنظم چیست؟پریودها به دلیل تعغیر چرخه قاعدگی، نامنظم تر اتفاق می افتند.در دوران بلوغ و یائسگی این مورد رایج تر است.
اما چه عواملی می تواند در ایجاد پریودهای نامنظم نقش داشته باشد؟
- استرس و اضطراب
- تعغیرات در روش های پیش گیری از بارداری
- اختلالات هورمونی
- استفاده از داروها
- عفونت رحم
- سرطان دهانه رحم
- انجام ورزش های سنگین
- داروهای ضد بارداری
- کم کاری یا پرکاری تیروئید
پیشنهاد می کنیم مقاله استفاده از قرص های اورژانسی ضد بارداری را مطالعه فرمائید
چطور دوران پریود راحت تری داشته باشیم؟
- نوشیدن فرآوان آب و مایعات را فرآموش نکنید
- غذاهای سالم بخورید و از خوردن غذاهای فست فودی پرهیز کنید
- از مصرف بی رویه کافئین پرهیز کنید
- ورزش کنید اما سبک
- استراحت و خوابیدن را فرآموش نکنید
- با یک دکتر متخصص زنان و زایمان مشورت کنید
چه زمانی پریود تمام می شود؟
پس از جواب به سوال پریود چیست؟ میخواهیم به این سوال جواب دهیم که چه زمانی پریود تمام می شود؟ باید گفت، قاعدگی تا زمانی که زنان به یائسگی برسند ادامه خواهد داشت.معمولا در اواخر دهه ۴۰ یا اوایل دهه ۵۰ پریود متوقف خواهد می شد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در برخی مواقع حتما نیاز هست که به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
- اگر خونریزی شما تا سن ۱۵ سالگی شروع نشده باشد.
- تقریبا به مدت ۲ سال پریود شما به صورت نامنظم صورت بگیرد
- درد شدید که مانع از انجام فعالیت روزانه شود
- خونریزی بسیار شدید داشته باشید، به صورتی هر یک یا دو ساعت یکبار مجبور به تعویض نوار بهداشتی شده باشید.
- خونریزی نامنظم که بیش از ۷ روز طول کشیده باشد.
سخن پایانی
حال که فهمیدیم پریود چیست؟ باید در نظر داشته باشید چرخه قاعدگی یکی از مسائل همیشه مهم برای زنان به شمار می رود.داشتن اطلاعات کافی در مورد این مسئله می تواند از بروز برخی از مشکلات مربوط به دوران قاعدگی جلوگیری کند.
در زمان شروع دوران قاعدگی مدیریت این دوران بسیار مهم و حائز اهمیت است.با یک پزشک مورد اطمینان صحبت کنید و از او مشاوره بگیرید تا به بهترین شکل ممکن شما را راهنمائی کند.توصیه ما به شما مشاوره گرفتن از بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران است.وب سایت دکتر کیانا صادقی در جهت رفاه حال شما عزیزان، امکان نوبت دهی حضوری و آنلاین را فرآهم نموده.فقط کافیست از قسمت منو روی گزینه ( رزرو نوبت حضوری و مشاوره آنلاین ) کلیک کنید
اگر شما هم در زمینه مشکلات پریود نیاز به مشاوره دارید می توانید از دکتر کیانا صادقی، متخصص زنان و زایمان در ملاصدرا کمک بگیرید…
An interesting discussion is definitely worth comment. I do believe that you should publish more about this subject, it may not be a taboo matter but typically people dont discuss these subjects. To the next! Many thanks!!